Boekhandel Broekhuis

Jelle Rietveld


‘Balance in Life’

Jelle Rietveld (1981, Amsterdam) studeerde in 2016 cum laude af aan de Fotoacademie van Amsterdam en was New Dutch Photography Talent in 2017.

Zijn fotografie is een spel van kleuren en lijnen, van licht en schaduw. Het zijn bouwwerken; psychologische processen waarin vorm wordt gegeven aan onderbelichte emoties en prikkels. Rietveld construeert en abstraheert. Hij verstoort gevoelens van herkenning en daagt de beschouwer uit de rationaliteit los te laten.

‘Emoties, gedachten en prikkels uit het dagelijks leven zijn de essentie van mijn werk. Deze maak ik met mijn fotografie abstract. Waardoor de gedachte, het gevoel, een idee naar voren komen, maar het beeld aanvankelijk vervreemdt, tot nadenken stemt, je naar binnen laat keren, in ieder geval vraagt om steeds opnieuw bekeken te worden. Ik bouw kleine installaties van diverse materialen. En componeer daarbij met kleur, structuur, lijnen, licht en schaduw, om de kern van de emoties en prikkels te verbeelden. Pas bij een tweede of derde blik op mijn werk zie je soms pas dat je naar een foto kijkt. Een foto van de diepere werkelijkheid, niet van de oppervlakkige realiteit.’

www.jjrietveld.com

Locatie tentoonstelling:


Marktstraat 12
7511 GD Enschede

10 oktober t/m 19 november 2021

Open tijdens winkeluren:
Maandag: 12.00-18.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 09.30-18.00 uur
Donderdag Koopavond: t/m 21.00 uur

Toegang:
gratis

Opening:
Zondag 10 oktober om 15.00 uur