27 oktober

Open Studio


Open Studio: SprintExpo ‘If it fools you, it is not fake’

Op 27 oktober vindt in Tetem een ​​Open Studio plaats waar kunstenaars Valentina Gal, Diana Gheorghiu en Sonia Mangiapane inzicht geven in het creatieve proces en de concepten achter het werk dat ze ontwikkelen voor de SprintExpo ‘If it fools you, it is not fake’. De tentoonstelling onderzoekt hoe meerstemmigheid een passende plek kan krijgen in de huidige, op technologie georiënteerde samenleving en hoe ruimte kan worden geboden aan degenen die doorgaans worden uitgesloten van dominante normatieve verhalen. Kan meerstemmigheid bijdragen aan inclusiviteit en de diversiteit van de samenleving of is het een utopisch ideaal en dus onbereikbaar? Je bent van harte welkom tussen 15.00 en 16.30 uur om langs te komen in Tetem of een tijdslot te boeken om de Open Studio online te bezoeken via onze op afstand bestuurbare robot.

Meer informatie:
https://tetem.nl/event/open-studio-sprintexpo-if-it-fools-you-it-is-not-fake/


Locatie:

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

Datum:
27 oktober 2021, 15.00 – 16.30 uur

oktober 2021

Buitenexpositie Cyril Wermers


‘Zij kleuren de stad’

De Open Air Gallery Zuiderhagen toont wisselende exposities in de buitenlucht. Tijdens de Fotomanifestatie Enschede is het werk van fotograaf Cyril Wermers te bekijken.Locatie:

Korte Haaksbergerstraat 3
7511 JS Enschede

Datum:
vanaf oktober 2021

13 oktober t/m 13 november 2021

Expositie Kristin Dimitrova en Patrick Jonkman


‘Matching Existence’

Dimitrova en Jonkman maakten samen een zine waarin ze hun fotografisch onderzoek naast elkaar legden en combineerden tot een nieuwe visuele beleving die bestaat uit verschillende onderdelen van de werkelijkheid.

In ‘Matching Existence’ worden beelden met elkaar verbonden die op het moment van vastleggen niet bedoeld waren om gecombineerd te worden, maar gezamenlijk een nieuwe realiteit opleveren.

Vaak zit dit idee in de vorm, makkelijk leesbaar en grappig, en soms wordt er verbeeldingskracht van de toeschouwer gevraagd om het verhaal te zien. Altijd blijft er ruimte voor de kijker om zelf met een idee te komen, en voorbij het beeld te kijken in een niet-bestaande dimensie.

www.behance.net/kristindimitrova | www.patrickjonkman.nl


Locatie:

Hoge Bothofstraat 166
7511 ZE Enschede

Datum:
13 oktober t/m 13 november 2021 te bekijken op afspraak

10 oktober t/m 20 november 2021

Expositie Cees Elzenga


‘20/20’

Cees Elzenga (’68) fotografeert al 35 jaar maar is nog steeds op zoek naar de werking van de fotografie. Hij verwondert zich nog dagelijks over wat er uit zijn camera rolt als hij hem aan het einde van de dag leegschudt.

Na hobby en studie (journalistiek en kunstacademie) is hij voor diverse opdrachtgevers gaan fotograferen. Zijn fotografie heeft altijd een journalistiek uitgangspunt en het menselijke aspect voert de boventoon. Als het enigszins mogelijk is altijd op zoek naar de glimlach van de kijker.

www.hetoog.nl


Locatie:

Stadsgravenstraat 21
7511 EP Enschede

Datum:
10 oktober t/m 20 november 2021
Te bekijken tijdens openingsuren

10 oktober t/m 19 november

Tetem’s FabLab en MaakMeeLab


Experimenteer met nieuwe mogelijkheden van fotografie in Tetem’s lab

Tijdens de Fotomanifestatie Enschede kunnen bezoekers in het lab van Tetem experimenteren met nieuwe mogelijkheden rond fotografie. Denk hierbij aan het werken met een 360 graden camera, Virtual Reality of het doorontwikkelen van foto’s tot een digitaal ontwerp op de borduurmachine, lasercutter of hologram.

Wil je zelf aan de slag en experimenteren met nieuwe mogelijkheden rond fotografie en beeldbewerking? Boek dan een tijdslot in Tetem’s FabLab (woensdag t/m vrijdag) of MaakMeeLab (weekeinde). Kies voor de optie BeeldLab en bepaal met welke techniek jij aan de slag wil.

Meer informatie:
https://tetem.nl/event/fotomanifestatie-enschede/


Locatie:

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

Datum:
10 oktober t/m 19 november 2021
FabLab (woensdag t/m vrijdag) of MaakMeeLab (weekeinde). Kies voor de optie BeeldLab.