Fotomanifestatie Enschede 2017

Thema


Van 8 oktober tot 18 november wordt de 3e editie van de Fotomanifestatie Enschede gehouden. Er zijn dan weer overal in de stad tentoonstellingen van topfotografen te bekijken.

Het thema van de editie van dit jaar is “Walk-in Worlds”

Fotografie is een snel en flexibel medium. De fotograaf kan zich onopvallend tussen de mensen bewegen en razendsnel zijn indrukken vastleggen. Dat kan op een objectieve, documentaire manier of op een subjectieve, creatieve manier. Voor Fotomanifestatie Enschede2017 hebben we een aantal fotografen uitgenodigd die op hun reis de levendige stad centraal stellen, het ontmoeten van vreemdelingen, de versmelting van verschillende culturen. Met een bezoek aan de deelnemende tentoonstellingsruimtes stap je dus steeds een nieuwe wereld binnen.

Henk Wildschut belicht de groeiende migranten stad bij Calais, Bob Siers de bizarre aantrekkingskracht van Amsterdam en Martin Roemers de flitsende stedelijke drukte. Rob Hornstra fotografeerde de mensen die wonen in de Kaukasus, het omstreden gebied bij Sotsji. Debeweging en de diversiteit van de Grey Hound busreiziger in de USA wordt in beeld gebracht door Inge Hondebrink. In contrast daarmee verbeelden de foto’s van Wim Peters de nostalgie in een Enschedese straat.