10 oktober t/m 20 november 2021

Expositie Cees Elzenga


’20/20′

Cees Elzenga (’68) fotografeert al 35 jaar maar is nog steeds op zoek naar de werking van de fotografie. Hij verwondert zich nog dagelijks over wat er uit zijn camera rolt als hij hem aan het einde van de dag leegschudt.

Na hobby en studie (journalistiek en kunstacademie) is hij voor diverse opdrachtgevers gaan fotograferen. Zijn fotografie heeft altijd een journalistiek uitgangspunt en het menselijke aspect voert de boventoon. Als het enigszins mogelijk is altijd op zoek naar de glimlach van de kijker.

www.hetoog.nl


Locatie:

Standsgravenstraat 21
7511 EP Enschede

Datum:
10 oktober t/m 20 november 2021

oktober 2021

Buitenexpositie Cyril Wermers


‘Zij kleuren de stad’

De Open Air Gallery Zuiderhagen toont wisselende exposities in de buitenlucht. Tijdens de Fotomanifestatie Enschede is het werk van fotograaf Cyril Wermers te bekijken.


Foto: Rein Kroes


Locatie:

Korte Haaksbergerstraat 3
7511 JS Enschede

Datum:
vanaf oktober 2021

13 oktober t/m 13 november 2021

Expositie Kristin Dimitrova en Patrick Jonkman


‘Matching Existence’

Dimitrova en Jonkman maakten samen een zine waarin ze hun fotografisch onderzoek naast elkaar legden en combineerden tot een nieuwe visuele beleving die bestaat uit verschillende onderdelen van de werkelijkheid.

In ‘Matching Existence’ worden beelden met elkaar verbonden die op het moment van vastleggen niet bedoeld waren om gecombineerd te worden, maar gezamenlijk een nieuwe realiteit opleveren.

Vaak zit dit idee in de vorm, makkelijk leesbaar en grappig, en soms wordt er verbeeldingskracht van de toeschouwer gevraagd om het verhaal te zien. Altijd blijft er ruimte voor de kijker om zelf met een idee te komen, en voorbij het beeld te kijken in een niet-bestaande dimensie.

www.behance.net/kristindimitrova | www.patrickjonkman.nl


Locatie:

Hoge Bothofstraat 166
7511 ZE Enschede

Datum:
13 oktober t/m 13 november 2021 te bekijken op afspraak