2 oktober t/m 31 oktober 2019

Expositie studenten AKI ArtEZ


‘Inner Circles’
Tijdens de Fotomanifestatie 2019 exposeren AKI studenten bij XPO in Roombeek. Vanuit nieuw werk en persoonlijke aanknopingspunten gaan zij dialoog aan met het thema ’Inner Circles’.

De AKI (Academie voor Kunst en Industrie) is de kleinste academie van Nederland, opgericht in 1949 maar gevormd in de jaren zestig en tot de dag van vandaag schatplichtig aan de uitgangspunten van toen: individueel onderwijs, zo weinig mogelijk bepaald door structuren of controlesystemen, zo veel mogelijk gericht op de menselijke maat en op het eigen initiatief van studenten en docenten. De AKI is onderdeel van ArtEZ Hogeschool, maar we hechten zeer aan onze autonomie als kleinschalige academie. Onderwijs wordt gemaakt op de werkvloer.

Binnen de opleidingen Fine Art & Cross Media Design wordt er multidisciplinair gewerkt wat de presentatievorm beïnvloed. Het medium Fotografie staat aan de basis van het werk.


Foto: Melle Floortjes
 


Locatie:

Stroinksbleekweg 2
7523ZL Enschede

Datum:
2 oktober juli t/m 31 oktober 2019
Openingstijden:
vrijdag, zaterdag & zondag van 12.00-17.00 uur
Toegang:
Gratis

6 november 2019

Artist talk en workshop Sjoerd Knibbeler


Artist talk en workshop Fotogrammen maken door Sjoerd Knibbeler
Wij worden steeds meer gebruikers van technologie, zonder dat we echt begrijpen hoe die technologie nu precies werkt. Daarmee lijkt de relatie tussen ervaring en kennis ingrijpend te veranderen. Voor de tentoonstelling Slide to Unlock in Tetem heeft kunstenaar en fotograaf Sjoerd Knibbeler artistiek onderzoek gedaan. In zijn onderzoek staat de invloed van tablet computers en smartphones op de ontwikkeling van de beeldtaal centraal. Met een paar vingerbewegingen kun je alles op je touchscreen tevoorschijn toveren. Maar wie weet nu eigenlijk hoe zo’n slimme tablet of phone precies werkt? Welke ideeën, wetenschap en uitvindingen liggen eraan ten grondslag? Wie zijn de mensen die aan de ontwikkeling hebben bijgedragen waarmee het maken, delen en bekijken van foto’s zo bedrieglijk eenvoudig is geworden? En welke invloed heeft deze ontwikkeling op ons als individu en op de samenleving als geheel?

Meer info


Locatie:

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

Datum:
9 November 2019
Inloop: 19.00 uur
Start: 19.30 uur

Deelname:
gratis, aanmelden gewenst via receptie@tetem.nl

 

juli t/m 21 december 2019

Expositie Benno Thoma


‘Mystiek Myanmar’
De Open Air Gallery Zuiderhagen toont wisselende exposities in de buitenlucht. Tijdens de Fotomanifestatie Enschede is het werk van fotograaf Benno Thoma te bekijken, waar hij Myanmar in portretten probeert te vangen.


 


Locatie:

Korte Haaksbergerstraat 3
7511 JS Enschede

Datum:
juli t/m december 2019

2 oktober t/m 2 november 2019

Expositie Patrick Jonkman


‘Mixed (up)’

Meer informatie volgt


Locatie:

Hoge Bothofstraat 166
7511 ZE Enschede

Datum:
2 oktober t/m 2 november 2019

3 oktober t/m 5 januari

Fotogrammen maken in het Exploring-LabFotogrammen maken in het Exploring-Lab

Maak een analoge foto met behulp van jouw telefoon of tablet in aansluiting op de tentoonstelling Slide to Unlock! Je leert wat er allemaal komt kijken bij het analoog afdrukken van foto’s en hoe je deze techniek creatief kunt inzetten om je eigen digitale foto’s een nieuw leven te geven. Daarbij laat je je mobiel of tablet functioneren als projector: het apparaat geeft beelden weer en is lichtbron tegelijk. In onze tijdelijke doka belicht je jouw digitale afbeelding op lichtgevoelig papier die je vervolgens zelf ontwikkelt. Kom langs en laat je verrassen door het unieke resultaat!

In Tetem’s Exploring-Lab worden technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstelling uitgelicht en omgezet in een inloopworkshop op beginners en gevorderden niveau. Het Exploring-Lab is dagelijks van 13.30-16.30 geopend.

Meer info


Locatie:

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

Datum:
3 oktober t/m 5 januari 2020

Elke dag tijdens openingstijden Tetem

Toegang:
gratis