Arendsmanhuis

Linsey Kuijpers


‘CHARLOTTE’ & ‘EMILY SALVIA’

Charlotte

Wat blijft je bij? Een krachtig beeld of een lap tekst? De afgelopen vijf jaar heeft Linsey, Charlotte gevolgd, gefotografeerd en met haar meegeleefd en hier is een fotoboek uit voortgekomen.

Hoe is het om op te groeien binnen een gezin waar weinig te besteden is? Met zes kinderen die allemaal een rugzakje hebben? Waarbij je moeder zich een slag in de rondte werkt om de boel draaiende te houden? Hoe is het als het je niet goed lukt om mee te komen in de maatschappij en je te maken krijgt met heftige gebeurtenissen en tegenslagen?

Het verhaal van Charlotte is aangrijpend en uniek. In dit boek neemt ze je mee in haar wereld vol mooie en moeilijke momenten. Dat levert een onverbloemd, intiem en ontroerend portret op.

Charlottes moeder, Henny, wordt sinds 1976 gevolgd door fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski. Over Henny´s leven verschenen tot dusverre zes boeken. Het Charlotte-project is een logisch vervolg op het Henny-project, waarbij Michel Szulc Krzyzanowski het project uitbreidt met de jonge fotografe Linsey Kuijpers.

Emily Salvia

De serie ‘Emily Salvia’ gaat over de jonge kunststudent Luuk. Hij studeert fotografie en film aan het AKV| St. Joost maar timmert ernaast hard aan de weg als drag queen. Luuk identificeert zichzelf als gender queer. Hij is ervan overtuigt dat je persoonlijkheid niet afhankelijk is van een bepaald gender en hecht daarom zo min mogelijk waarde aan de maatschappelijke eigenschappen die bij een gender horen. Door middel van zijn drag wilt hij van deze opvattingen los breken. Drag ziet Luuk als een kunstvorm waarmee hij kan communiceren met zijn publiek. Zijn drag karakter is Emily Salvia. Emily zet zich in voor maatschappelijke thema’s als gender, seksuele diversiteit en feminisme.

www.linseykuijpers.nl

Locatie tentoonstelling:

H.B. Blijdensteinlaan 83, 7523 BA Enschede

2 oktober t/m 9 november 2019

Openingstijden:
donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur
Andere tijden zijn mogelijk op aanvraag.


Toegang:
gratis

Opening:
29 september 17.00 uur

Uit de serie 'Charlotte' Linsey Kuijpers
Uit de serie 'Charlotte' Linsey Kuijpers
Uit de serie 'Emily Salvia' Linsey Kuijpers
Uit de serie 'Emily Salvia' Linsey Kuijpers