Rijksmuseum Twenthe

Ernst Coppejans


‘SOLD’

“SOLD”, een reeks anonieme portretten van slachtoffers van mensenhandel. Geschokt door de grote schaal waarop moderne slavernij, ook in Nederland, plaatsvindt, doet Coppejans sinds 2016 onderzoek naar dit fenomeen: hij zocht de slachtoffers op in hun tijdelijke opvang, noteerde hun verhalen en fotografeerde hen, het gezicht onherkenbaar, in hun eigen kleren, omringd door hun eigen spullen. Het resultaat is een indrukwekkende serie portretten waarin slachtofferschap plaatsmaakt voor menselijke waardigheid, en grauwheid voor kleur.

Vanaf het moment dat Coppejans begon aan zijn onderzoek naar moderne slavernij in Nederland stuitte hij, om veiligheidsredenen, op veel tegenstand van de kant van officiële instellingen, inclusief de asielcentra. Op voorwaarde dat de modellen anoniem zouden blijven en inspraak zouden krijgen, kon Coppejans zijn project afmaken. De anonimiteit van de portretten benadrukt de ernst en de universaliteit van het probleem van mensenhandel en moderne slavernij. Met SOLD won Coppejans de tweede prijs van de Zilveren Camera Awards en de Paul Peters Prijs in de categorie geëngageerde fotografie.

www.ernstcoppejans.com

Locatie tentoonstelling:


Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede

13 oktober t/m 19 november 2021

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur

Toegang:
Volwassenen: € 15,00 p.p.

Studenten en CJP-kaarthouders (op vertoon van studentenkaart en/of 
CJP-pas): € 7,00 p.p.

Gratis: Museumkaarthouders, Vrienden van RMT,  Leden RMT Businessclub, Vereniging Rembrandt, Kinderen en jongeren t/m 17 jaar, Studenten van ArtEZ Enschede/AKI/UT/Saxion Enschede

Opening:
wordt nog bekendgemaakt

Uit de serie 'Sold' van Ernst Coppejans
Uit de serie 'Sold' van Ernst Coppejans