Fotomanifestatie Enschede wordt georganiseerd door:

FOTOGALERIE OBJEKTIEF


De Fotomanifestatie Enschede is een initiatief van Fotogalerie Objektief. Als enige fotogalerie in regio Twente zet zij zich vol in om fotografie een podium te geven in het Oosten van het land. Sinds haar oprichting in 1988 heeft Objektief al meer dan driehonderd exposities georganiseerd.

Fotografie is een beeldtaal die zich in de loop van de tijd in zeer uiteenlopende richtingen heeft ontwikkeld. Van exacte weergave van werkelijkheid tot expressionistische experimenten. Van moeizame chemische processen tot razendsnelle digitale bewerkingen.Ook in de Fotomanifestatie komt dit tot uiting. We presenteren werk van documentair werkende fotografen naast zeer persoonlijke foto’s.

Met onze passie voor fotografie willen wij regionaal publiek in aanraking brengen met kwalitatief hoogwaardige fotografie en bovendien het aankopen en verzamelen van deze foto’s stimuleren. Door spraakmakende exposities willen wij een groter publiek gaan bereiken. Wij willen onze exposities verrijken met (nieuwe) media, video, boekpresentaties, lezingen en workshops. Op deze manier slaan we de brug tussen fotografie en andere culturele disciplines en geven we onze exposities een diepere laag van context en betekenisgeving

www.fotogalerie-objektief.nl

Organisatie Fotomanifestatie 2023:
Jan Geelen & Ronald Bruinink